Veelgestelde vragen
Ben je van plan een camper te huren en heb je vragen? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het huren, verzekeringen, uitrusting en reserveringen. Zo ga je goed voorbereid op reis! Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
Beschikbaarheid en Boeken
Betaling, Verzekering en Rijbewijs
Mee op Reis
Ophalen en Inleveren
Schade of Ongeval
Ontvang ik een huurcontract?
Nee, je ontvangt een offerte, hierna een bevestiging zodra de offerte akkoord is en een factuur. Deze zaken samen vormen je huurovereenkomst.
Wat houdt het in als ik een optie op een voertuig neem?
Een optie geeft je de mogelijkheid om een camper tijdelijk te reserveren zonder definitieve verplichting. Een definitieve reservering wordt pas gemaakt na jouw bevestiging en betaling.
Kan ik een proefrit maken voordat ik de camper huur?
Dit is alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen waaruit blijkt dat dit noodzakelijk is. Het kan zijn dat hieraan extra kosten verbonden zijn.
Zijn er beperkingen op het aantal kilometers dat ik mag rijden met de camper?
Bij Lef-Verhuur geldt een onbeperkt aantal kilometers, geniet volop van de vrijheid van jouw camper.
Kan ik mijn boeking nog annuleren?
Annuleren is mogelijk en wordt geregeld conform de annuleringsvoorwaarden die zijn opgenomen in onze algemene voorwaarden. Kort samengevat gelden de volgende annuleringskosten als je jouw huurovereenkomst vóór de start van de huurperiode annuleert:
- Binnen 24 uur vóór vertrek: 100% van de huursom.
- Binnen 1 week vóór vertrek: 90% van de huursom.
- Binnen 2 weken vóór vertrek: 75% van de huursom.
- Binnen 10 weken vóór vertrek: 50% van de huursom.
- Meer dan 10 weken vóór vertrek: 25% van de huursom.
We adviseren om eventuele annuleringen zo snel mogelijk door te geven, zodat we samen naar een passende oplossing kunnen kijken. Wil je de volledige details van de annuleringsvoorwaarden nalezen? Deze vind je in onze algemene voorwaarden.
Waarom worden er boekingskosten gerekend?
Boekingskosten dekken administratieve handelingen, zoals het opstellen van huurcontracten en reserveringsbeheer.
Hoe komt de nachtprijs van de verhuurvoertuigen tot stand?
De nachtprijs is gebaseerd op de huurperiode, het seizoen en de gekozen opties. Transparante prijzen vind je in onze kalender. Twijfel je? Vraag gerust een offerte op maat aan.
Kan ik de camper waarmee ik op vakantie wil bekijken?
Ja, dat kan! Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging van de camper. Dit is natuurlijk afhankelijk van de aanwezigheid van het voertuig, ze worden immers doorlopend verhuurt.
Kan ik de camper reserveren voor meerdere weken of maanden?
Ja, het is mogelijk om een camper voor een langere periode te huren. Informeer bij ons naar de speciale tarieven voor maandverhuur.
Wat is de minimale huurperiode van een voertuig?
De minimale huurperiode is 5 nachten
Kan ik de camper ook gebruiken voor winterkamperen?
De campers die in de winterperiode (november t/m maart) beschikbaar zijn, zijn uitgerust met all-season banden en geschikt voor winterse omstandigheden. Echter, de campers zijn niet aanvullend uitgerust voor intensief winterkamperen, zoals bij wintersport of reizen door Noord-Europa.
Hoe kan ik zien welke huurvoertuigen beschikbaar zijn?
Via de website van Lef-Verhuur kun je eenvoudig alle beschikbare campers bekijken middels de kalenderfunctie, inclusief specificaties en beschikbaarheid. Hier kun je ook direct een aanvraag voor een offerte doen.
Wat is het verschil tussen eigen risico en borg?
De borg is een bedrag dat wordt vastgehouden als garantie. Het eigen risico is het maximumbedrag dat je betaalt bij schade aan de camper. Dit eigen risico geld per schadegeval.
Hoe werkt de borg en wanneer krijg ik deze terug?
De borg betaal je bij het ophalen van de camper. Na een schadevrije inlevering krijg je deze uiterlijk binnen 7 werkdagen terug. We streven er naar dit sneller te doen.
Heb ik een milieusticker of tolbadge nodig?
Milieustickers voor zowel Duitsland als Frankrijk zijn op de voertuigen aanwezig. Tolbadges raden wij af om aan te vragen. Ervaring leert dat er veel administartieve rompslomp en verwarring kan ontstaan wanneer deze voor huurvoertuigen door huurders worden aangevraagd. Er gaan immers meer mensen met hetzelfde voertuig op pad. Tol wordt altijd naderhand verrekend per huurder, met een toeslag van €15,00 aan administratiekosten.
Heb ik een annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering is optioneel, maar we raden het aan om onverwachte kosten te voorkomen. Raadpleeg hiervoor een verzekeraar of tussenpersoon.
Welke landen mag ik bezoeken met mijn huurvoertuig?
Je mag de campers meenemen naar alle landen binnen Europa mits vermeld op de groene kaart. Neem contact op voor specifieke vragen over bestemmingen als je twijfelt.
Zijn de campers verzekerd?
Ja, alle campers zijn allrisk verzekerd. Wel geldt een eigen risico per schadegeval van €1000,00.
Met welk rijbewijs mag ik een camper besturen?
Een camper tot 3.500 kg mag worden bestuurd met een geldig B-rijbewijs. Bij Lef- Verhuur verhuren we momenteel geen voertuigen die een hogere toegestane maximum massa hebben dan 3500 kg.
Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Bij Lef-Verhuur hanteren we een gespreide betalingsregeling voor je gemak. De betaling verloopt als volgt:
- Binnen 14 dagen na bevestiging van je reservering: 25% van de huursom.
- Drie maanden vóór de startdatum van de huurperiode: nog eens 25% van de huursom.
- Drie weken vóór de startdatum van de huurperiode: de resterende 50% van de huursom én het borgbedrag.
Zorg ervoor dat je deze termijnen aanhoudt om je reservering definitief te maken. Alle details over onze betalingsvoorwaarden vind je terug in de algemene voorwaarden.
Mogen Lef-Verhuur campers de zero-emissiezones in?
Onze campers voldoen aan de meest recente emissienormen en mogen de meeste zones in. Controleer de lokale regelgeving voor je bestemming. De campers zijn daarnaast uitgerust met milieustickers van zowel Duitsland als Frankrijk.
Wat is AdBlue en hoe moet ik dit bijvullen?
Wanneer je met een (huur)camper met dieselmotor op stap gaat, zal je er vroeg of laat mee in aanraking komen: AdBlue. Kort gezegd is dit een mengsel dat wordt gebruikt om je diesel camper schoner te laten rijden. Het reservoir om dit bij te vullen vind je vaak naast de tankdop van de dieseltank (dit verschilt per merk). Je vindt alle informatie over AdBlue hier.
Hoe werkt het met brandstof tijdens de huurperiode?
Je ontvangt de camper met een volle tank en dient deze volgetankt terug te brengen.
Mag ik in de camper roken?
Nee, roken in de campers is niet toegestaan.
Kan ik de camper uitrusten met mijn eigen accessoires?
Het is mogelijk om sommige accessoires zelf mee te nemen en de camper hiermee uit te rusten, mits dit geen schade aan de camper veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen navigatiesysteem of eigen fietsendrager voor op de trekhaak. Neem vooraf contact met ons op om te controleren of jouw accessoires geschikt zijn voor onze voertuigen. En altijd geld: er mogen geen permanente wijzigingen worden aangebracht. Dus vaste montage van welk deel dan ook, is niet toegestaan om als huurder zelf uit te voeren. Het is immers niet uw eigen camper.
Is er wifi beschikbaar in de camper?
Helaas niet. Deze mogelijkheid is technisch nog niet voldoende beschikbaar om een fijne kampeerervaring met wifi in het voertuig mogelijk te maken.
Kan ik nog meer accessoires bijhuren?
Ja, wij bieden extra accessoires die de beleving van onze klanten gaat verbeteren. hierover volgt later meer info.
De camper heeft een complete inventaris, maar wat zit hier precies in?
Raadpleeg hiervoor onze pagina met inventaris en accesoires. Hier vindt je een actueel overzicht van wat er wel en niet bij een camper zit.
Mag mijn huisdier mee in de camper?
Ja, je huisdier is van harte welkom in de camper of caravan van Henk Pen! Kamperen met je hond is een geweldige manier om samen van vakantie te genieten. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoonmaak van de camper of caravan geen hinder ondervindt van je huisdier. Zorg ervoor dat je het interieur goed schoonmaakt, zodat toekomstige huurders geen ongemak ervaren. Houd rekening met eventuele extra kosten voor schoonmaak als het voertuig na de huurperiode niet naar behoren is schoongemaakt.
Voor een ontspannen vakantie met je hond raden we aan om vooraf te controleren of de bestemming huisdiervriendelijk is en of er voldoende ruimte is voor je huisdier in de camper. Zo kun je samen optimaal genieten van het avontuur!
Waarom worden er foto’s gemaakt bij vertrek en inlevering?
Dit gebeurt om de staat van de camper vast te leggen en eventuele schade te documenteren. Zo ontstaan er minder nare discussies en is voor eenieder helder hoe het voertuig meegegeven is, en hoe hij geretourneerd wordt.
Kan ik een camper huren voor een enkele reis?
Nee, onze campers dienen te worden opgehaald en ingeleverd op dezelfde locatie.
Kan ik de camper later terugbrengen?
Later retourneren kan in overleg, maar hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.
Kan ik de camper eerder retourneren?
Ja, neem contact met ons op als je eerder wilt terugkeren, zodat we dit kunnen afstemmen. Zo sta je nooit voor een dichte deur.
Waar moet ik op letten bij schoonmaak van de camper?
Bij Lef-Verhuur verwachten we dat het interieur van de gehuurde camper of caravan grondig schoon is wanneer je het voertuig inlevert. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de schoonmaakverplichtingen:
Buitenkant
Wij zorgen voor het schoonmaken van de buitenzijde van het voertuig om schade door het wassen te voorkomen. We vragen je wel om tijdelijke vignetten en milieustickers, zoals die van Oostenrijk of Slovenië, te verwijderen. Milieustickers voor Duitsland en Frankrijk, evenals het autobahnvignet voor Zwitserland (indien geldig in het lopende jaar), mogen blijven zitten.
Interieur
- Toilet: Het toilet moet volledig schoon zijn en de toiletcassette moet leeg zijn van uitwerpselen en toiletpapier. Een beetje water of Aquakem is toegestaan, maar er mogen geen resten van toiletpapier of uitwerpselen in zitten.
- Keukenblok: Het keukenblok moet grondig gereinigd worden, inclusief het aanrecht en de kastjes. Zorg ervoor dat er geen etensresten achterblijven.
- Koelkast: De koelkast moet leeg en droog zijn. Gebruik de ventilatiestand of een handdoek om vocht te absorberen en schimmelvorming te voorkomen.
- Algemene schoonmaak: Het interieur moet stofzuiger gereinigd worden, inclusief de garage van de camper. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil of stof achterblijft.
Schoonmaakmiddelen
Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen. Een mild afwasmiddel met lauwwarm water is het beste voor de meeste oppervlakken en voorkomt schade.
Optionele eindschoonmaak
Wil je het schoonmaken liever aan ons overlaten? Je kunt de eindschoonmaak voor een bedrag van €115,- bijboeken. Wij zorgen dan ook voor het reinigen van de binnenkant van de camper of caravan, zodat je meer tijd hebt om van je vakantie te genieten en eventuele discussies over de schoonmaak kunt voorkomen.
Let op: Als het voertuig niet schoon wordt ingeleverd, behouden wij ons het recht voor om €300,- in te houden op de borg. Dit bedrag kan gebruikt worden om de kosten voor extra schoonmaak of het opruimen van een niet geleegde toiletcassette te dekken.
Voor meer details over de schoonmaakvereisten verwijzen we naar de Lef-Verhuur verhuurvoorwaarden, die onderdeel zijn van onze algemene voorwaarden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Kan ik mijn auto achterlaten bij Lef-Verhuur?
Ja, dat is mogelijk! Tijdens je reis kun je je auto inpandig stallen op onze bedrijfslocatie. Voor jouw gemak bewaren wij de autosleutels veilig in onze kluis. Je kunt de sleutel afgeven bij een van onze medewerkers.
We willen je echter vriendelijk vragen om, indien mogelijk, een alternatieve oplossing te zoeken voor het parkeren van je auto. Vanwege de beperkte ruimte op onze locatie gaat onze voorkeur uit naar het niet achterlaten van voertuigen. Dit helpt ons om onze service efficiënt te houden en voldoende ruimte te bieden aan al onze klanten.
Wordt de camper geleverd met uitleg over het gebruik?
Ja, bij het ophalen krijg je een uitgebreide uitleg over de werking van de camper en de inventaris.
Wat zijn de ophaal- en inlevertijden?
Het retourneren van de camper of caravan is altijd tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Ophalen van het voertuig is altijd in de middag. Hiervoor is de richttijd 15.00 uur. Dit kan eerder, mits onze bezetting dat toelaat. We communiceren het definitieve ophaaltijdstip altijd 14 dagen voor vertrek. Ben je later dan dit definitieve tijdstip? Dan is er helaas minder tijd over voor de uitleg, en zal deze ingekort worden. Ben je eerder? Dan kan het zijn dat je even zult moeten wachten tot de desbetreffende medewerker beschikbaar is om je het voertuig mee te geven.
Hoe kan ik me voorbereiden op het ophalen van de camper?
Een goede voorbereiding helpt je om zorgeloos op reis te gaan en voorkomt problemen of schade door onjuist gebruik van de apparatuur. We raden je aan om vooraf onze instructievideo’s te bekijken. Hierin worden alle onderdelen van de gehuurde camper duidelijk uitgelegd. Let op: deze video’s zijn momenteel alleen beschikbaar voor campers, niet voor caravans.
Bij het ophalen van je camper krijg je een korte uitleg van een medewerker van Lef-Verhuur. Tijdens deze uitleg laten we je zien hoe alles in jouw huurvoertuig werkt. Dit is ook het moment om eventuele vragen te stellen die je hebt na het bekijken van de instructievideo’s. Zo ga je goed voorbereid en met een gerust gevoel op pad!
Wie kan ik bellen bij noodgevallen op zon- en feestdagen?
Hiervoor kun je het noodnummer van onze verzekeraar bellen, de Aveco Alarm Centrale: + 31 (0) 523 – 20 80 30.
Wat moet ik doen bij een ongeval?
Veiligheid boven alles
- Breng eerst jezelf en andere betrokkenen in veiligheid en zorg voor gewonden.
- Bel 112 voor een ambulance of politie. Dit is in Nederland niet nodig bij lichte blikschade.
- Verlaat de plaats van het ongeval niet zonder al je gegevens achter te laten. Het is strafbaar om de plek van het ongeluk te verlaten zonder je gegevens uit te wisselen of gewonden te helpen.
- Zorg dat de voertuigen veilig staan. Gebruik een gevarendriehoek om ander verkeer te waarschuwen. Wordt het verkeer niet geblokkeerd? Laat dan de voertuigen staan. Moet de auto toch verplaatst worden, maak dan eerst foto’s van de situatie en de schade (tip, gebruik je mobiele telefoon). Loop rond alle voertuigen en fotografeer zoveel mogelijk.
Verzamel bewijs
- Noteer gegevens van getuigen (naam, adres, telefoonnummer en eventueel kenteken). Doe dit zo snel mogelijk zodat de getuigen hun weg weer kunnen vervolgen.
- Zijn er slipsporen, glasscherven en dergelijke, maak daarvan foto’s.
- Indien er politie na het ongeluk aanwezig is vraag dan om het nummer van het proces-verbaal of de registratie set.
- Sinds maart 2016 is het mogelijk om een aanrijding in Nederland digitaal te melden. Dit kan via de app of website van mobielschademelden.nl.
Problemen?
- Ga niet met de ander in discussie over de schuldvraag.
- Ga niet in op voorstellen om de schade direct te regelen.
- Rijdt de auto niet meer? Bel dan de hulpdienst van je autoverzekering om het voertuig te laten wegslepen. Kijk op je groene kaart voor gegevens.
- Een aanrijding op de snelweg met alleen blikschade? Rij dan samen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats of tankstation. Vul hier samen met de andere partij het schadeformulier in. Dit voorkomt files en zorgt ervoor dat je zelf minder risico loopt. Dit is een richtlijn van Rijkswaterstaat, politie en verzekeraars.
Wat moet ik doen bij schade aan de camper?
Het is altijd vervelend wanneer schade optreedt, maar helaas kan het gebeuren. In het geval van schade aan het huurvoertuig, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen:
- Veiligheid eerst:
Zorg ervoor dat je jezelf en anderen in veiligheid brengt. Vermijd risicovolle of onveilige situaties en zorg ervoor dat je voertuig op een veilige plaats staat. - Schade melden:
Meld de schade zo snel mogelijk aan een van onze medewerkers van Lef-Verhuur. Het is het beste om schade per e-mail te melden, inclusief duidelijke foto’s van de schade. Zorg ervoor dat je zowel detailfoto’s als overzichtsfoto’s maakt, zodat de schade goed beoordeeld kan worden. - Kun je de vakantie voortzetten?
Als je, ondanks de schade, je reis kunt voortzetten, kun je gewoon verder gaan. Houd ons op de hoogte van de situatie. Mocht de schade verergeren, neem dan direct weer contact met de verhuurder op. - Defect voertuig:
Als het voertuig door de schade niet meer veilig gebruikt kan worden, en je daardoor de reis niet kunt voortzetten, kun je contact opnemen met de AVECO alarmcentrale voor hulp op locatie. Zij kunnen je assisteren met eventuele pechhulp, repatriëring of vervangend vervoer. - Telefonische ondersteuning:
Binnen onze kantoortijden staan we uiteraard voor je klaar om je telefonisch te helpen bij schademeldingen of vragen. Neem gerust contact op als je hulp nodig hebt.
Onze medewerkers zorgen ervoor dat er in geval van schade snel en effectief een oplossing wordt gevonden, zodat je vakantie zo min mogelijk wordt verstoord.
Hoe kan ik schade aan de camper voorkomen?
Helaas gebeurt het wel eens dat er schade ontstaat aan een huurvoertuig. Het merendeel hiervan kan voorkomen worden. Hieronder een paar praktische tips:
- Zet bijbouw, zoals je voortent of luifel, goed vast met stormbanden en scheerlijnen. Draai bij een slechte weersvoorspelling de luifel te allen tijde in!
- Kijk aandachtig de instructiefilms en luister goed tijdens de briefing. Hierdoor voorkom je het verkeerd gebruik van de apparatuur en daarmee verklein je de kans op defecten/schade.
- Wees je bewust van de afmetingen van de camper of caravan. Check deze van tevoren en hou hier rekening mee. Een camper is wezenlijk anders dan een personenauto.
- Vraag anderen altijd met je mee te kijken bij het inparkeren of rangeren van jouw kampeervoertuig. Twee zien obstakels altijd beter dan 1 en de achteruitrijcamera ziet niet altijd alles.
- Controleer waar en wat je tankt! Het komt helaas wel eens voor dat er diesel in de schoonwatertank terecht komt. Of benzine in de dieseltank gestopt wordt. Wees bij het tanken dus alert welke tank je vult en welke brandstof je tankt!
- Doe kasten en luiken altijd voorzichtig open na een rit. Er kan tijdens het rijden e.e.a. verschoven zijn in de lades waardoor dit naar beneden kan vallen bij het openen van de kasten en luiken.
- Planning is belangrijk: plan je route van tevoren en vermijd daarbij smalle wegen, kleine tunnels of lange krappe bergpassen.
- Zoek altijd een betrouwbare omgeving om te overnachten. Overnacht bij voorkeur niet op een parkeerplek langs de snelweg. Hou bij het kiezen van een parkeerplek ook rekening met de afmetingen van de camper.
- Pak je rust! Je bent immers op vakantie. Bouw tijdens je reis voldoende rustmomenten om vermoeidheid onderweg te voorkomen. Zo blijf je scherp achter het stuur.